PageViewImage

Faq om pmu!

Ønsker å legge ut litt info ang permanent makeup, ettersom det er mange som har spørsmål om dette.

1. Hva er permanent makeup?

PMU er en form for kosmetisk tatovering. På fagspråket kalles denne teknikken «pigmentering» På huden tilføres varig farge, og det brukes en nål som kun går fra 0,5-1 millimeter ned i huden (dette er mindre enn ved vanlig tatovering). Fargen svekkes over tid og nesten forsvinner etterhvert.

2. Hva er forskjellen på PMU og Microblading?

Begge deler er tilføring av pigmenter i hudens dypere lag. Microblading er manuelt, mens ved PMU brukes det en maskin. PMU med maskin gjør mye mindre vondt enn behandling med microblading.

3. Hvor lenge varer Permanent makeup?

Fargen svekkes langsomt og vil etterhvert forsvinne, alt etter hudens tilstand og beskaffenhet. Generelt kan man si at jo eldre man er, dess lengre sitter fargen. Leppe- og eyeliner kan bli liggende i 2-5 år. Brynene fra 1-2 år. Det er derfor viktig å tenke nøye gjennom valg av form og farger. Anbefaler som regel en oppfriskning ca 1 gang i året for å beholde et jevnt og fint resultat.

4. Gjør Permanent makeup vondt?

Det kan for noen oppfattes som ubehagelig. Enkelte har sammenlignet det med å nappe bryn eller vokse legger (selv om de fleste sier de opplever hårfjerning som verre, etter at de har fått utført PMU). Generelt sier de fleste at de synes det gjør mindre vondt enn forventet. Før behandlingen, legges det på en lett bedøvende krem som demper ubehaget. Det kan være lurt å unngå mens/premenstruelle perioder da man er mer sensitiv for smerte.

5. Vippeextension og eyeliner?

PMU av eyeliner kan ikke utføres dersom du har vippeextension - disse må eventuelt fjernes før behandling

6. Hva med Herpes virus på lepper?

Dersom man har Herpes simplex, kan pasienten få munnsårutbrudd etter behandling. Kjøp Antix eller Zovirax krem reseptfritt på apotek om du er plaget etter utført behandling. Greit å ha for hånden om et utbrudd av herpes skulle oppstå! Er man mye plaget med herpesutbrudd, kan man be fastlegen om å få resept på en tablettkur, som forhindrer utbrudd noen dager før selve behandlingen.

7. Er det farlig?

Nei det er ikke farlig når PMU utføres av faglig kvalifisert personell. Det benyttes svært lite farge, kun noen få fargedråper pr behandling. Som for tatovering brukes det en nål som går inn i huden, og således tilføres både bindevevsceller og blodbane farge. Den fargen vi benytter er medisinsk testet og godkjent og bransjen har ingen indikasjoner på at dette medfører noen uakseptabel helsemessig risiko. Jeg legger meget stor vekt på å overholde alle krav til hygiene.

8. Hva med allergi?

Det er svært sjelden noen får allergiske reaksjoner. Om du er allergisk, eller i tvil, kan vi utføre en liten test, en såkalt touch-test før behandlingen settes i gang.

9. Jeg far fått utført PMU på en annen salong, kan jeg etterfylle farge hos dere?

For påfyll av PMU utført ved andre klinikker, må hver sak vurderes individuelt for å kunne gi pris. Kostnaden bli den samme som en ny behandling, hvis man trenger korrigering og ny oppmåling

10. Jeg er gravid, kan jeg få behandling med permanent makeup?

Jeg tatoverer IKKE gravide. Ved amming anbefaler vi å vente med amming i 24 timer etter endt time.

11. Etter hvor lang tid ser man det endelige resultatet?

40-60% av fargen reduseres innen de 10 første dager og kan falle av i små flak. Disse skal ikke plukkes vekk selv om man fristes. Pigmentet som er i huden kan være lite synlig i opptil 25-30 dager, det er grunnen til at sluttresultatet først synes ca etter en måneds tid .

12. Hvor lang tid tar en behandling?

Ca 60-120min. avhenging av hva som ønskes utført.

13. Når kan jeg IKKE ta PMU? (kontraindikasjoner).

Ved graviditet, ved HIV, Hepatitt og andre overførbare sykdommer. Ved åpne sår (kviser, eksem, allergier og andre hudirritasjoner) i tatoveringsområdet. Infeksjonssykdommer\høy feber, epilepsi, hjerte\karsykdommer. Har du problemer med at sår ikke gror. Har du i løpet av de siste 24 timer inntatt alkohol eller andre rusmidler. Aldersgrense er 18 år. Skulle du ha noen andre ting som ikke er blitt nevnt og du er usikker; ta kontakt!

14. Passer PMU behandlinger på fet og tykk hud?

Å utføre PMU på fet\tykk hud er fullt mulig, eneste man behøver å tenke over på forhånd er at man kanskje vil ha behov for flere etterfyll. Hudens konsistens påvirker om fargen vil feste seg like godt eller ikke.

15. Hva kan du forvente rett etter en PERMANENT MAKEUP behandling?

◆ Dine nye øyenbryn, eyeliner eller lepper vil gå gjennom flere faser under healingsperioden.

◆ Fargen vil være veldig skarp og mørk rett etter behandlingen og i ca 5/7 dager.

◆ Fargen vil sakte men sikkert normalisere seg i forhold til healingperioden. Det er normalt at noe av fargen fader under healingperioden.

◆ Når fargen begynner å sette seg kan du se en at det forekommer flassing og det ser tørrt ut i området som er behandlet. Dette er helt normalt – det er kun overskuddsfargen som naturlig faller av/fader. Her er det viktig og ikke pirke eller rive av flak med farge.

◆ Når dine nye bryn og lepper er ferdig healet er det viktig at du alltid bruker minst faktor 30-50 når du utsettes for sol. Sol bryter ned fargen over tid og gjør at den kan endre seg og forsvinne fortere.

◆ Huden leges forskjellig fra person til person og mange kan utvikle usammenhengende områder eller oppleve falming av farge etter første behandling.

◆ Dette er en todelt prosess og påfyll vil fullføre prosedyren, og etter siste healingsperiode vil du kunne se det ferdige resultatet.

Kontakt

Besøk meg

„Asker Hud og Velvære“

Knudaskersvei 28 B 1383 Asker

Vi holder til i Knudaskersvei 28 B i helsebygget på Trekanten kjøpesenter. Du vil finne oss mellom Trekanten legesenter og øyelege Klyve. Det er inngang fra toppen av trekanten vis a vis servicetorget men du kan også komme dit fra kjøpesenter ved å gå til 3 etg ved Christiania belysning, inn ved siden av de og følg skilt heis til helsesenter og da det opp en etg.

Det er 2 timer gratis parkering på Trekanten eller det er parkering på taket mot betaling.

Velkommen til oss!

+47 90 2686 22
Følg meg på sosiale medier for siste nytt, oppdateringer, konkurranser og mer.

Åpningstider

Mandag - Fredag: 10:00 - 18:00
Søndag: Stengt